Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с автобус

...
Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с автобус
Коментари Харесай

Българският консул следи състоянието на ранените в Египет туристи

Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с рейс в Египет вчера, са в частната болница АМС в Хургада, съобщи българският консул Евгени Паралингов. 

Той бе изпратен неотложно на място от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, се споделя в известие до Българска телеграфна агенция от българското външно министерство.

Пострадалите имат фрактури и порезни рани. Днес те ще бъдат изследвани със скенер, с цел да им бъде назначено лекуване, в това число интервенции, в случай че се постанова.

Представители на българската и на египетската туристическа компания са в болничното заведение с ранените. Всички проучвания и интервенции ще бъдат платени от туристическите застраховки.

От 20 ранени в рейса, 12 са с по-леки рани, ожулвания, охлузвания, синини, леки порезни рани - те са обработени и са изявили предпочитание да продължат туристическата си стратегия.

Круизът по река Нил на групата свършва в събота, 24 март. В хотела в Хургада, където ще бъде настанен и консулът, са поискали да останат и да изчакат връщането на групата на 24 март други трима души, по-леко потърпевши.

Министър Захариева персонално следи случая, като чиновниците на посолството ни в Кайро ще оказват цялостно подпомагане на потърпевшите наши сънародници в границите на своите пълномощия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР